Üniversitemiz Doktora Öğrencisi Hüseyin Değirmenci’ye Yurtdışı Doktora Araştırma Bursu--

14 Aralık 2023 Perşembe - Görüntülenme: 880

Proje Başlığı: Hidrojen Gaz Türbin Yanıcılarının İleri Düzey CFD Modellemesi

Proje Yürütücüsü: Hüseyin DEĞİRMENCİ, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı Doktora Öğrencisi

Araştırma Yapılacak Kurum:  Universitat Politècnica de València (UPV)

Proje Süresi: 3 yıl

Valensiya Politeknik Üniversitesi (Universitat Politècnica de València, İspanya) “Ulaşım Araçları İtme Sistemleri Doktora Programı” araştırma laboratuvarında gerçekleştirilecek olan proje, hidrojen gaz türbin yanıcıları üzerine odaklanan ve ileri seviye CFD modelleme tekniklerini içeren bir araştırmadır. Bu çalışmada, hidrojenin gaz türbin yanma süreçlerindeki davranışlarını detaylı bir şekilde anlamak ve bu süreçleri optimize etmek amacıyla gelişmiş bilgisayar tabanlı simülasyon yöntemleri kullanılacaktır. Projede, hidrojenin gaz türbinlerdeki performansını artırmak ve çevresel etkilerini minimize etmek için yeni tasarım ve kontrol stratejileri geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda, proje hem deneysel çalışmaları içermekte hem de bu deneysel çalışmalardan elde edilen verilerin CFD modelleme yöntemleri ile doğrulanmasına odaklanmaktadır. Bu yaklaşımla, hidrojen gaz türbinlerinin daha verimli, sürdürülebilir ve çevre dostu bir şekilde kullanılabilmesine yönelik önemli katkılarda bulunulması ana hedeftir.