Tarsus Üniversitesi “Asrın Felaketi”nin 1’inci Yıl Dönümünde Hayatını Kaybedenleri Andı--

06 Şubat 2024 Salı - Görüntülenme: 503

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan ve “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin birinci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, rektör yardımcıları, akademisyenler, idari personel ile öğrenciler katıldı. Program, depremlerde hayatını kaybeden Tarsus Üniversitesi öğrencileri; Asrın Türkmenoğlu, Emennur Kazan, Emre Karakaş, Hamza Burak Yollı, Sena Özkan, Şükran Araz, Şükriye Çinçin ve yitirilen tüm vatandaşlar için gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı. Sonrasında ise Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aysel Akbeniz’in  “Deprem Sonrası Yeniden Ruhsal İnşa” konulu konferansı ile program devam etti. Akbeniz sunumunda herkesi derinden sarsan depremler ve yol açtığı travmalara ilişkin bilgileri dinleyicilerle paylaştı. Akbeniz sunumundaki konuşmasında “Travma, insanın psikolojik alanında meydana gelen duygusal bir yaradır. Travma an’larında yaşanan duygusal ve fiziksel belirtiler, travma bittikten sonra da bilinçaltında hala travma anında gibi yaşanmaya devam eder. Ancak içimizde meydana gelen bu psikolojik yarayı artık bizi acıtmayacak şekilde değiştirebiliriz. Travma anında oluşan duyguları değiştirebilir, dönüştürebilir ve iyileştirebiliriz” sözlerine yer verdi. Anma programı Doç. Dr. Aysel Akbeniz’in konferansının akabinde sona erdi.