Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Köse’den Yeni Ürün Patenti--

14 Mart 2024 Perşembe - Görüntülenme: 235

Savunma sanayi alanındaki teknolojik gelişmeler ülkelerin politik ve ekonomik gelişmişliklerine önemli katkılar sunuyor. Savunma sanayi içerisinde yer alan ateşli silahlar ise etkinlikleri ve pazar payları sıralamasında ön sıralarda yer alıyor. Tarsus Üniversitesi Teknik Bilimler MYO öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Köse ateşli silahlar alanında yürütmüş olduğu çalışmasında, kullanım öncesi ateşli silahın kendini otomatik kurabilme özelliği kazandıran ve bu sayede kullanıcı için atışa hazır hale gelen yeni bir modüler sistem geliştirdi. Çalışmaya konu olan ürün patentlenerek savunma sanayi sektöründe,  ulusal ve uluslararası alanda Türkiye’ye katma değer sağlayacak yüksek teknoloji düzeyinde yeni bir ürün olarak tescillendi.