Tarsus Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Proje Yazma Eğitimi Verildi--

18 Mart 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 215

Tarsus Üniversitesi MTOSB Teknik Bilimler MYO’da düzenlenen “Fen ve Mühendislik Alanlarına Yönelik TÜBİTAK Ar-Ge Projesi Yazma Eğitimi” geniş katılımın ardından sona erdi. Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Ulusal’ın yaptığı eğitim kapsamında TÜBİTAK ARDEB projelerinin genel konsepti ve proje yazımındaki temel kavramların genel hatları ele alındı. Eğitim süresince; tasarlanan proje hakkında konu, kapsam, literatür araştırmasının yapılması ve literatür yazma, özgün değer, yaygın etkinin belirlenmesi gibi konu başlıkları ele alındı. Eğitimlerle birlikte; proje süreci ve raporlama hakkında bilgi verildi, proje destek kararının ardından izlenecek yol ve araştırmacıların bu süreçte karşılaştıkları problemler hakkında bilgiler paylaşıldı.