Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Dolayısıyla “18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Tarsus Şehitleri” Konferansı Düzenlendi--

18 Mart 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 233

Tarsus Üniversitesinde “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” dolayısıyla konferans düzenlendi. Üniversitenin Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Ortak Dersler Bölümü’nden Öğr. Gör. Talat Karataş konuşmacı olarak yer aldı. Öğr. Gör. Karataş “18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Tarsus Şehitleri” başlıklı sunumdaki konuşmasında, Çanakkale'de elde edilen eşsiz başarının önemini vurguladı ve Çanakkale’de edinilen zaferin Milli Mücadele’ye ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Tarsus’tan savaşa katılan şehitler hakkında bilgiler aktaran Karataş konuşmasında; “Çanakkale, hayatında eline silah almayan ancak ‘mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’ diyerek kalemini, kâğıdını okulunu, hayallerini geride bırakıp cepheye koşan öğrencilerdir. Çanakkale; Seyit Onbaşılar, vatan için ölüme yürüyen 57. Alaylılar, ‘Çanakkale geçilmez’ diyen Anafartalar’daki yiğit Mehmetçiklerdir” sözlerine yer verdi.

--