Tüketici Hakları Eğitimi Düzenlendi.--

29 Mart 2024 Cuma - Görüntülenme: 395

Tarsus Üniversitesi ve Mersin İl Ticaret Müdürlüğü iş birliği ile Tarsus Üniversitesi Konferans Salonunda “Tüketici Hakları Eğitimi” düzenlendi. Mersin İl Ticaret Müdürlüğünde tüketici hakem heyeti raportörü olarak görev yapan K. Yetiş Coşkunfırat eğitim kapsamında; 6502, 5885 sayılı kanunlar ekseninde şekillenen tüketici kavramı ve tüketicinin sahip olduğu haklara değindi. Konuşmasında bilinçli tüketici olmanın ehemmiyetine, farkındalığa sahip tüketici davranışlarının hayat boyu yaşam kalitesine sağlayacağı katkıya vurgu yaptı. Sığırcı ayrıca; internet alışverişlerinde dikkat edilecek noktalara, ayıplı mal tanımına giren ürünlere, ürün iadesi süreçlerinde izlenecek yöntemlere, tüketici hakları hukuki süreçlerine, ürün dolandırıcılığı faaliyetlerine, haksız rekabet, haksız fiyat artışlarına kadar geniş yelpazede yer alan önemli bilgileri dinleyicilerle paylaştı.  Düzenlenen eğitim, dinleyicilerin paylaştıkları geçmiş deneyimlere ve merak edilen sorulara verilen yanıtlarla sona erdi.