Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Gülden Gökşen’e TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı SBEP Ortaklığı-2023 Çağrısı Kapsamında Proje Desteği--

29 Nisan 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 803

Tarsus Üniversitesinin proje ortakları arasında yer aldığı ve Mersin Tarsus OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülden Gökşen’in yürütücülüğünü yaptığı, “Sürdürülebilir Mavi Ekonomi Ortaklığı-SBEP 2023 Çok Uluslu Ortak Çağrısı” kapsamında iklime zarar vermeyen, çevresel açıdan sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli mavi gıda ve yem temasında başvurulan proje, destek almaya hak kazandı. SBEP programı, Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir.


Proje Başlığı: Integral valorisation of seaweed biomass for the development of sustainable, high nutritional quality food products - SEAFOODTURE

Proje Ortakları: İspanya (Koordinatör), Türkiye, İzlanda, İrlanda, İtalya, Estonya, Portekiz, Norveç (9 ortaklı)

Proje süresi: 36 ay
Proje özeti: SEAFOODTURE, sürdürülebilir, besin değeri yüksek gıda ürünlerinin ve gıda paketleme malzemelerinin üretimi için deniz yosunlarının bütünsel olarak değerlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir projedir.

--