Tarsus Üniversitesinin proje ortakları arasında yer aldığı ve Mersin Tarsus OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülden Gökşen’in yürütücülüğünü yaptığı, “Sürdürülebilir Mavi Ekonomi Ortaklığı-SBEP 2023 Çok Uluslu Ortak Çağrısı” kapsamında iklime zarar vermeyen, çevresel açıdan sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli mavi gıda ve yem temasında başvurulan proje, destek almaya hak kazandı. SBEP programı, Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir.
Proje Başlığı: Integral valorisation of seaweed biomass for the development of sustainable, high nutritional quality food products - SEAFOODTURE
Proje Ortakları: İspanya (Koordinatör), Türkiye, İzlanda, İrlanda, İtalya, Estonya, Portekiz, Norveç (9 ortaklı)
Proje süresi: 36 ay
Proje özeti: SEAFOODTURE, sürdürülebilir, besin değeri yüksek gıda ürünlerinin ve gıda paketleme malzemelerinin üretimi için deniz yosunlarının bütünsel olarak değerlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir projedir.
--