Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesinde Samsun'dan İzmir'e Milli Mücadele Yolculuğu (1919-1922) Konferansı--

20 Mayıs 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 321

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla, bağımsızlık ateşinin her daim geleceğe taşınması ve ateşi yakan iradenin daima hatırlanması amacıyla Ortak Dersler Bölümü’nden Öğr. Gör. Talat Karataş moderatörlüğünde çevrim içi etkinlik düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 itibariyle başlayan ve kurtuluş evresine giden yolda yaşananların konu edildiği etkinlikte Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Turan konuk olarak yer aldı. 


Turan konuşmasında; Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basması ile gelişen süreçte organize edilen kongreler, yayımlanan genelgeler ile ulusal bilincin hızlıca canlandırıldığını, devamında ise cephelerin organize edilerek toplumun Kurtuluş Savaşı için hazır hale getirildiğini dile getirdi. Trablusgarp, Balkan Savaşları, Çanakkale, Kut’ül Amare’de dönemin en üstün silahlı kuvvetlerine karşı yapılan savaşlarda sergilenen üstün cesaret ve meziyetin; milletin tüm kesimleri için Kurtuluş Savaşı ve devamında elde edilecek bağımsızlığa sarsılmaz bir inanç teşkil ettiğini dinleyicilere paylaştı.

 

Haber : Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi 

--