Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Dönem Kapanış Şenliği--

11 Haziran 2024 Salı - Görüntülenme: 739

Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından 2023-2024 akademik yılı boyunca yapılan çalışmaların değerlendirildiği “1. İİBF Akademik Dönem Kapanış Şenliği” düzenlendi. Düzenlenen etkinlik Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Deran’ın açış konuşmalarıyla başladı. Deran konuşmasında, Fakülte tarafından yıl boyunca uygulanan eğitim-öğretim planlama süreçleri hakkında kısaca bilgilendirmede bulundu ve İİBF olarak bu yıl ilk mezunlarını verecek olmanın verdiği memnuniyeti dile getirdi. Fakülte olarak istikrarlı bir büyüme gösterdiklerine değinen Deran konuşmasında, lisans ve lisansüstü eğitim sürecinde gösterilen anlamlı başarılar hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. 


Tarsus Üniversitesi Konferans Salonunda başlayan etkinlik açış konuşmalarının ardından yüksek lisans öğrencilerinin seminer sunumları, Dekan-Öğrenci Buluşması ve akademik ödül töreniyle devam etti. Akademik ödül töreninde, akademik ve idari personel ile birlikte öğrencilerin yıl boyunca gösterdiği başarı ve emek değerlendirilerek ilgililere ödülleri takdim edildi. Akademik Dönem Kapanış Şenliği’nde ayrıca Rektörlük Fuaye Alanında öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları projelerin kapsamlı bilgilerini içeren proje pazarı sergisi düzenlendi.

 

Haber: Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi 

 

--