Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Düzenlendi--

16 Temmuz 2024 Salı - Görüntülenme: 925

Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi. “Milletin Zaferi” temasıyla düzenlenen etkinliklere Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus İlçe Protokolü, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. 


Etkinlik programı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi ile başlarken akabinde program “Milletin Zaferi” temalı panel ile devam etti. Panelin açış konuşmalarını Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın gerçekleştirdi.  Kaymakam Mehmet Ali Akyüz konuşmasında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün anlam ve önemine değindi ve “Türk Milleti dünyada eşine ve benzerine rastlanmayacak türden bir kahramanlık destanı yazarak vatanına ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Türkiye yüzyılının kahramanları milletin zaferini gerçekleştirmiştir” sözlerine yer verdi.  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın panelin açış konuşmasında, 15 Temmuz gecesi güçlü bir şekilde tekrar ortaya çıkan milli iradenin, milletin zaferi olarak tecelli ettiğini ifade etti ve “Kahramanı millet olan büyük bir zafer, 15 Temmuz. Türk milletinin topyekûn direnişe ve yekvücut mukavemete geçtiği günün adıdır, 15 Temmuz. Tarih boyunca kazandığımız her zaferin arkasında, bu milletin fedakârlığı, dirayeti ve cesareti vardır.” sözlerini kullandı.


Rektör Aydın konuşmasında, vatan söz konusu olduğunda Türk Milletinin aynı safta kenetlenme erdemi taşıdığını vurgulayarak “Şahsi emellerini müstevlilerin siyasi emelleriyle birleştirmiş bir grup vardı karşımızda. TBMM’yi bombalamaları aslında neyi hedeflediklerinin çok açık göstergesiydi. Ama, bir şeyleri hesap edemediler: Demokrasiyi özümsemiş kendi iradesine sahip çıkan millet sokaklara döküldü. Ezan ve salalarla sokağa dökülen millet, darbecilere unutulmayan bir darbe indirdi. Bir yanda tankları, uçakları, ağır silahlarıyla FETÖ teröristleri. Diğer yanda, bir televizyon kanalına bağlanarak darbecilerin gereken cevabı alacağını söyledikten sonra milletini meydanlara ve havalimanlarına davet eden bir lider ve bu darbeyi engellemek adına köprülere, meydanlara, havaalanlarına akın eden millet. Ve o gece, gelecek nesillere gururla aktaracağımız bir destan yaşadık. Asla rehavete kapılmamalıyız. Tedbiri elden bırakmayacağız. Bizlere düşen bu yerli ve milli duruşu her daim canlı tutmaktır.” dedi


Üniversitemiz Konferans Salonunda düzenlenen program, açış konuşmaları sonrası Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yaman moderatörlüğündeki panel ile devam etti. Panelde Dr. Öğr. Üyesi A. Muhammet Banazılı “15 Temmuz FETÖ Darbe Teşebbüsü Sonrası Süreçte Terörle Mücadele Alanında Reform: 7145 Sayılı Kanun Kapsamında Bir İnceleme” ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aydın Halisoğlu “Egemenlik ve Milli Birlik” başlıklarını taşıyan birer konuşma gerçekleştirdi.


Üniversitemiz tarafından “Milletin Zaferi” temasıyla düzenlenen etkinlik programında; “İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz’un Anatomisi” adlı TRT belgeseli gösterimi ve sanatçı Dursun Ali Erzincanlı tarafından, 15 Temmuz gecesi şehit düşen Ömer Halisdemir’e ithafen yazılan "30 Kuş" adlı şiirin kısa video gösterimi de yer aldı.

 

Haber : Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi 

--