Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Prof. Dr. Duygu Sönmez Düzkaya’ya TÜSEB B Grubu Ar-Ge Projesi Desteği--

30 Eylül 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 225

Proje Başlığı: Yoğun Bakımdan Eve Taburcu Olan Teknolojiye Bağımlı Çocukların Ebeveynlerinin Sanal Gerçeklik Ortamında Verilen Taburculuk Eğitiminin Etkisi

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Duygu SÖNMEZ DÜZKAYA

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi 


Hemşirelik Bölümü

 

 Proje Süresi: 24 ay

 

Yoğun bakımdan eve taburcu edilen çocuk hastalar ev ortamında temel yaşam gereksinimlerini çok sayıda teknolojik araç-gereçlere bağımlı olarak sürdürmektedirler. Bu doğrultuda; teklife sunulan projenin; yoğun bakımdan eve taburcu edilen teknolojiye bağımlı çocukların ebeveynlerine sanal gerçeklik ortamında verilen taburculuk eğitiminin etkisinin değerlendirilmesinin özgün nitelik taşıdığı düşünülmektedir. Proje kapsamındaki araştırmada, sanal gerçeklik ortamında verilen taburculuk eğitiminin; ebeveynlerin bakıma hazır oluşu, bakım verme yeterliliği ve bakım yükleri ile teknolojiye bağımlı çocuklarda hastaneye geri dönüş oranı ve ev ortamında komplikasyon gelişme sıklığı üzerine etkisinin incelenmesi hedeflenmiştir.

--