Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliklerle Kutlandı--

24 Nisan 2025 Perşembe - Görüntülenme: 76


Tarsus Üniversitesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından üniversite konferans salonunda ulusal egemenlik ve çocuk temalı konferans düzenlenirken; Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Görsel Sanatlar Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle Tarsus’ta bulunan ilkokul öğrencilerine yönelik kampüs bahçesinde atölyeler düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü de bu anlamlı gün dolayısıyla yetişkinlere yönelik “Oyunlarla Gelişiyorum” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.


Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105. yıl dönümü ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tarsus Üniversitesi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Konferans Salonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen, moderatörlüğünü Doç. Dr. Halil Kanadıkırık’ın yaptığı konferansta, Ortak Dersler Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Çiğdem Duman Süner “Atatürk ve Ulusal Egemenlik” başlıklı sunumuyla yer aldı. Dr. Duman Süner konuşmasında, Atatürk’ün toplumu yönlendirmedeki liderlik vasfına değindi; Milli Mücadele döneminde toplanan kongrelerin, zorlu şartlarda görev yapan Millet Meclisi’nin bu süreçteki kritik rolüne, İrade-i Milliye, Hâkimiyet-i Milliye gibi dönemin gazetelerinin, halkı bilgilendirme ve milli bilinci canlı tutma açısından üstlendiği stratejik öneme değindi.


Konferansın bir diğer davetli konuşmacısı olan T.C. Anayasa Mahkemesi Raportörü Dr. Habip Oğuz ise “Anayasa Yargısı” başlıklı sunumuyla katılımcılarla buluştu. Dr. Oğuz sunumunda anayasal düzenin işleyişi ve yargı organlarının demokratik sistemdeki yeri üzerine değerlendirmelerde bulundu, Anayasa Mahkemesinin görevlerini, soyut ve somut norm denetimlerini ele aldı.


Tarsus Üniversitesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri “23 Nisan Neşesi” adlı etkinlik ile merkez kampüs bahçesinde devam etti.  Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Görsel Sanatlar Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, ilkokul öğrencileri için eğitici ve eğlendirici oyunlar ve atölyeler düzenlendi. Bunun yanında, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından yetişkinlere yönelik “Oyunlarla Gelişiyorum” adlı özel bir etkinlik de organize edildi. Oyun oynamanın çocuk gelişimine etkisi ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikte, yetişkin katılımcılar, oyunların öğrenmeyi teşvik eden yanını deneyimledi.

--