Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Engelsiz İletişim Semineri Düzenlendi--

14 Mayıs 2025 Çarşamba - Görüntülenme: 65

Tarsus Üniversitesi Konferans Salonunda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engelsiz iletişim temasını taşıyan seminer düzenlendi. Tarsus Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından Bilgi ve İletişim Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirilen seminerde, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımında erişilebilir iletişimin ve medya araçlarının rolü ele alındı.

Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurel Ertürk, programın açış konuşmasında, erişilebilir iletişimin engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Düzenlenen seminerin bu alandaki farkındalığı artırmayı amaçladığını ifade etti. Seminerde “Erişilebilir Sosyal Medya, Engelsiz İletişim” başlığı ile sunum yapan Öğr. Gör. Banu Coşkun ise dünyada medya ve iletişim alanında erişilebilirlik konusunda yapılan öncü çalışmalardan örnekler sundu. Ayrıca dijital medya araçlarında engelsiz içerik üretiminin temel ilkelerini katılımcılarla paylaştı. 
Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı olan ve aynı zamanda Tarsus Engelliler Platformu Başkanlığı görevini yürüten Dursun Arslan da deneyim paylaşımıyla, dinleyicilerle buluştu. Görme engelli olan Arslan konuşmasında, sosyal yaşamda ve çeşitli alanlarda karşılaştığı erişilebilirlik sorunlarına değindi. Bu noktada erişilebilir ve kapsayıcı iletişimin yaşamsal önemine dikkat çeken Arslan, gelişen teknolojinin sunduğu olanaklar sayesinde engellilerin yaşamını kolaylaştıran medya uygulamalarından örnekler verdi. Tarsus Engelliler Platformu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedia Dinçkuyucu da seminerde bir konuşma gerçekleştirdi, işitme engelli bireylerin eğitim hayatlarında karşılaştıkları zorlukları somut örnekler üzerinden dinleyicilerle paylaştı. İşaret dilinin işitme engelli bireyler için hayati önem taşıdığını vurgulayan Dinçkuyucu, bu bireylerin eğitime etkin şekilde katılabilmeleri için, kendilerini ifade edebilecekleri ve anlayabilecekleri iletişim ortamlarının sağlanması gerektiğini belirtti. Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen seminer, katılımcıların soruları ve karşılıklı değerlendirmelerle sona erdi.

--