Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi--

16 Temmuz 2021 Cuma - Görüntülenme: 3475

Beşinci yılını idrak ettiğimiz “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” münasebetiyle, Üniversitemizde hem çevrim içi ortamda hem de yüz yüze bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir. Tarsus Kaymakamı Sayın Kadir Sertel Otcu’nun da teşrif ettiği etkinlikler kapsamında “Türkiye Geçilmez” temalı resim sergisi düzenlendi ve “İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz’un Anatomisi” adlı TRT belgeseli gösterimi yapıldı. Ayrıca, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tuğba Yolcu ve Dr. Öğr. Üyesi Halil Kanadıkırık tarafından Türkiye Geçilmez paneli düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın, tarih boyunca kazandığımız her zaferin arkasında; bu milletin fedakârlığı, dirayeti ve cesareti olduğunu vurgulayarak 15 Temmuz gecesi boyunca gözlerimizi yaşartan, göğsümüzü kabartan birçok kahramanlık hikâyesinden sahneler sunarak şunları ifade etti:

“15 Temmuz 2016: FETÖ yapılanmasının ülkemize karşı hain teşebbüsüne, milletimizin darbe indirdiği o gece… Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kalkışmanın seyrini değiştiren çağrısı ve kahraman milletimizin kutlu direnişi sayesinde düşmanın meydan bulamadığı o gece… “Ben düşerim toprağa, tek vatan düşmesin.” diyen aziz milletin destan yazdığı o gece, bu asil milletin mevzubahis vatan olduğunda yekvücut mukavemete geçeceğini yedi düvele haykırmıştır.”

Rektörümüz; hain namlular çevrildiğinde siperi bedeni, miğferi vatan sevgisi, silahıysa azim ve kararlılığı olan milletimiz sayesinde kardeşliğin, inancın ve demokrasinin zafer kazandığını vurguladı. Birliğimizin daim olması, her karışı şehit kanıyla müşerref olmuş bu güzel vatanın her türlü saldırıdan, ihanetten uzak olması, bu asil millî ruh ve şuurun daima diri olması temennisiyle sözlerine son verdi.

--