Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Dolayısıyla Konferans Düzenlendi--

22 Mayıs 2023 Pazartesi - Görüntülenme: 1201

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması ile yakılan bağımsızlık ateşinin en önemli sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Üniversitemizde konferans düzenlendi. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinlikte Üniversitemiz Ortak Dersler Bölümü’nden Öğr. Gör. Çiğdem Duman Süner konuşmacı olarak yer aldı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 104. yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinlikte Öğr. Gör. Çiğdem Duman Süner, Atatürk’ün ileri görüşlü vizyonundan, bağımsızlığa olan sarsılmaz inancından ve tüm mazlum milletlerce örnek alınan mücadelesinden örnekler aktardı. Süner, tarihi süreçte 19 Mayıs’a nasıl gelindiğine ve bu tarihin neler değiştirdiğine değinerek “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarı ile başlayan bu mücadelenin ağır ve zorlu şartlar altında yürütüldüğünü ifade etti. Konuşmasında Anadolu’da topyekûn yürütülen bağımsızlık mücadelelerinden örneklere yer vererek, bu çerçevede düzenlenen kongrelerle “Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır” anlayışı ile bağımsızlık azminin tüm dünyaya ilan edildiğini söyledi. 
Etkinlikteki konuşmasında Süner; “Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında “Gazi Günü” adı altında Samsun’da kutlanmış, 24 Mayıs 1935’te “Atatürk Günü” adı altında resmiyet kazanmıştır. 1935 yılında Beşiktaş’ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı’nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 1980 sonrası “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adını almıştır” ifadelerini kullandı.

 

--