Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İşbirliği Protokolü --

06 Şubat 2020 Perşembe - Görüntülenme: 4294

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Üniversitesi ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla protokol imzaladı. 

İşbirliği protokolü kapsamında, TTSO üyesi firmaların ihtiyaç ve beklentileri tespit edilerek bu doğrultuda belirlenecek alanlarda proje ve programlar yürütülecektir. TTSO hizmet binasında düzenlenen imza törenine Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Üniversitesi Proje Ofisi Yönetim Kurulu Üyeleri ile TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Rektör Aydın, üniversite olarak bölge ile ilgili kapsamlı analizler yaptıklarını ve bölgenin ihtiyaçlarını, üstünlük ve fırsatları da dikkate alarak odak alanlarını belirlediklerini ifade etti. Aydın, ileri ve akıllı imalat, yenilikçi malzemeler, uluslararası ticaret ve lojistik, finans gibi alanlarda ön lisanstan doktoraya geniş bir yelpazede kapasite oluşturduklarını ve bu kapasiteyi daha da geliştireceklerini ifade etti. Rektör Aydın, üniversitenin kenti dönüştürmedeki rolünün altını çizerek, Tarsus Üniversitesi’nin mevcut durumda Kuzey Kampusünde hizmet verdiğini, ek olarak kent merkezindeki ikinci kampüsü ile kent ile çok daha iç içe ve etkileşimli hizmet vereceğini ifade etti. Tarsus’un çok önemli bir tarihe sahip, kadim bir kent olduğunu belirten Aydın,  Üniversite olarak sadece akademik çalışmalarla değil aynı zamanda kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de kentin marka değerini yükseltecek çalışmalar içinde olacaklarını belirtti.

Başkan Koçak ise Tarsus Üniversitesinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek imzalanan protokol vesilesi ile Üniversite ile devam eden iyi ilişkilerinin daha da kuvvetleneceğine inandığını belirtti. Başkan Koçak, Tarsus’un tarihi, sanayisi ve ticareti ile çok önemli potansiyele sahip bir kent olduğunu ve Üniversitenin Tarsus’u hak ettiği yere taşıma noktasında önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Başkan Koçak, Tarsus Üniversitesi ve TTSO’nın eğitim, yayın, araştırma ve projeler konusunda işbirliğine giderek üyelerine verdikleri hizmetleri daha da zenginleştireceklerini vurguladı.

--