Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi Ev Sahipliğinde Düzenlenen IEEE SİU 2024 Sona Erdi--

21 Mayıs 2024 Salı - Görüntülenme: 1304

Tarsus Üniversitesi ev sahipliğinde 15-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen 32. IEEE Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı (SİU 2024) birçok panel, oturum ve eğitim seminerlerinin ardından sona erdi. Kurultayda alanın önde gelen bilim insanları davetli konuşmacı olarak yer alırken çok sayıda akademisyen ve araştırmacı panel, oturum ve eğitim seminerlerinde yer aldı.


Tarsus Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış programı Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi ve Kurultay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Özen, Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Lale Akarun ve Delft University of Technology öğretim üyesi Assoc. Prof. Justin Dauwels’in konuşmalarıyla başladı. 


Kurultayın açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın üniversite olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Aydın açılıştaki konuşmasında “Teknolojik gelişmelerin hızla arttığı bir dönemdeyiz. İlerleme, gelişme ve değişim kelimelerinin yanına dönüşüm eklendi. Her gün hayatımızı şekillendiren yeni başlıklar açılıyor; mobil teknoloji, nesnelerin interneti, web 3.0, endüstri 4.0, robotik, yapay zekâ,  makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik, büyük veri, 6G ve daha nicesi. Türkiye olarak kamuda, özel sektörde değişim ve dönüşüm sürecine adapte olabilme adına önemli altyapı yatırımları yapıyoruz, araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Bu önemli süreçte insan kaynağının önemi öne çıkıyor. Üniversiteler bu dönüşümü kapsayıcı şekilde yakalıyor, YÖK öncülüğünde yeni programlar açılıyor. Bu etkinlik de bu anlamda önemli bir değer taşıyor” sözlerine yer verdi.


Kurultayın açılış programında söz alan Prof. Dr. Ali Özen konuşmasında kurultay hakkında detaylı bilgiler aktardı ve kurultayın alandaki önemine vurgu yaptı. Özen konuşmasında; “SİU 2024 alanda çalışan akademi ve endüstri dünyasından çalışanların bir araya geldiği, bilgi paylaşımlarını yaptığı, yeni çalışma alanlarını oluşturduğu Türkiye’nin gelenekselleşmiş en prestijli ve en kıymetli bilimsel organizasyonlarından biridir. Bu bağlamda genç araştırmacı arkadaşlarımız için kilometre taşı teşkil edecek olan bu kurultay farklı bölgelerden gelen benzer konularda çalışan araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla düzenlenmektedir. Kurultay önde gelen bilim insanlarının davetli konuşmacı olarak yer aldığı ve sunumlar, paneller, özel oturumlar, eğitim seminerleri ve normal oturumlardan oluşan bir programdan oluşmaktadır” diye konuştu.
Kurultayın ilk günü düzenlenen açılış programındaki davetli konuşmaları İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Prof. Dr. Lale Akarun (Boğaziçi Üniversitesi) ve Assoc. Prof. Justin Dauwels’in (Delft University of Technology) sunumlarıyla devam etti.


Kurultayın davetli konuşmacıları arasında yer alan; Prof. Dr. Halim Yanıkömeroğlu (Carleton University), Prof. Dr. Erdal Panayırcı (Kadir Has Üniversitesi) ve Prof. Dr. Aydın Akan (İzmir Ekonomi Üniversitesi) etkinliğin ikinci gününde alanla ilgili önemli başlıkları katılımcılarla paylaştı. SİU 2024’ün diğer önemli davetli konuşmacıları arasında bulunan Doç. Dr. Ertuğrul Başar (Koç Üniversitesi), Prof. Dr. Ahmet Enis Çetin (University of Illinois Chicago) konferans salonunda konuşmalarını gerçekleştirirken, Prof. Dr. Urbashi Mitra (University of Southern California), Prof. Dr. Erik Meıjerıng (University of New South Wales Sydney),  Assoc. Prof. Pai-Yen Chen (University of Illinois Chicago) salondan yapılan çevrim içi bağlantı ile alana dair önemli gelişmeleri izleyicilerle paylaştı. Kurultayın ikinci günündeki etkinliklerin akabinde akşam düzenlenen Gala Yemeği’nde, IEEE SİU 2024’te altı dalda (IEEE Communications Society En İyi Bildiri, IEEE Signal Processing Society En İyi Bildiri, 24. Alper Atalay Ödülü, En İyi Sözlü-Görsel (poster) Sunumu, En İyi Uygulama Projesi Ödülü [uygulama sergisine katılan çalışmalar arasından], Genç Araştırmacılar Ödülü [yeni uygulama: bildirili katılım sağlayarak ilk üçe giren lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerine] ) öğrenci bildiri ödülü verildi. Ödüller bildirilerin ilk yazarlarına takdim edildi. Her yıl düzenlenen ve alanın önde gelen bilimsel etkinlikleri arasında yer alan Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı oldukça yoğun geçen ve farklı başlıklarda düzenlenen etkinliklerin ardından başarıyla sona erdi.

 

Haber: Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi

--